Паламуд на Фурна върху Лимон - Palamud na Furna


Паламуд на Фурна върху Лимон


Честит Празник на Всички, които празнуват на 6-ти Декември Никулден!
Живи и здрави да сте и винаги с нови идеи как да приготвите Празничната Риба!

Ако все още се чудите как да приготвите Рибата, ще Ви представя набързо моята изключително лесна и бърза рецепта!

Какво Ви трябва за да се омацате?

1 или повече Паламуд (или друга риба)
Много Лимони
Зехтин
Миризми по желание или Сол


За тези, които обичат друг вид риба трябва да кажа, че съм пробвала и с други видове риба (Чернокоп, Скумрия, Сафрид и др.) и резултата с тази рецепта винаги е бил отличен!

Хайде набързо да се омацаме

След като почистите рибата, добре е първо да я посолите с ароматни треви или само сол.
След това наредете резенчета лимон на дъното на съда, в който ще се пече рибата.
Поставете някое парченце лимон вътре, и отгоре върху рибата.
Обливате на тънка струйка със зехтин и леко подрусвате тавата за да се омаже дъното добре.
Печете на около 200 градуса докато добие хубав златист вид.


Вкусно си хапвате и ме благославяте за тази лесна рецепта!


Да Ви е много, много сладко и вкусно, и да си оближите пръстите! ;-)


*******


Посетете Моите Уебсайтове / Visit My Websites :