Супа с Червен Лук - Zuppa di Cipolla alla Gianpaolo


Супа с Червен Лук
Zuppa di Cipolla alla Gianpaolo


Сега ще ви разкажа за една много вкусна Супа с Червен Лук, която за пръв път беше приготвена у дома ми от съпруга ми Gianpaolo. :-)
Ще кажете какво пък толкова има в този Червен Лук.
Ами има, той е по-малко лютив и e по-сладък от другите видове лук.
Освен това супата не изисква кой знае какви сложни продукти, освен Червен лук и малко Пармеджано. Всичко останало една домакиня би трябвало винаги да го има у дома си.

И така...

Време е да се омацаме...

Какво ни трябва за да се омацаме?
500 гр. Червен Лук
1 литър готов Бульон (може от месо или от кубчета готов бульон)
Зехтин
Масло, колкото орех
½ чаша Бяло Вино (или бренди по ваш избор) (може и малко по-малко количество)
1 ч. л. Захар
2 с. л. Брашно
Сол
Черен Пипер (по желание)

За гарниране:

Сухари или запечени със зехтин и чесън филийки
Пармеджано

Предварителни приготовления



Предварително сложете да се вари бульонът. Може да ползвате такъв от месо, за предпочитане пилешко или готови кубчета бульон.



Почистете Червения Лук и нарежете на сравнително големи парчета.





Време да се омацаме


В подходящ дълбок съд сипете малко Зехтин и малко масло за вкус.
Запържете лука докато започне да порозовява леко, около 10 минути.
Добавете 1 ч. л. Захар и ½ чаша Бяло Вино.
Когато виното се поизпари добавете 2 с. л. Брашно.
Започнете да добавяте по малко от топлия бульон и бъркайте докато стане еднородна смес.



След това добавете останалия бульон.
Оставете да къкри на бавен огън около половин час или малко повече докато лука омекне добре.
Към края на готвенето добавете Сол и Черен Пипер по желание.





Сервиране в нормална дълбока чиния

Сервирайте в дълбок съд.
На дъното поставете две парчета сухари или запечени филийки със зехтин и чесън.
Отгоре сипете от супата.
А най-отгоре покрийте обилно или както ви харесва с пармеджано.

Сервиране в пръстен съд

Сервирайте в пръстен съд или подходящ такъв за печене на фурна.
На дъното поставете две парчета сухари или запечени филийки със зехтин и чесън.
Отгоре сипете от супата.
А най-отгоре покрийте обилно или както ви харесва с пармеджано.
Сложете да се запече на фурна за около 20 минути,на не много силна фурна, докато пармеджаното хване една хубава златиста коричка.

Сервирайте Супата с Червен Лук топла!

Да Ви е много, много сладко и вкусно!


*******


Посетете Моите Уебсайтове / Visit My Websites :






No comments:

Post a Comment